Category: Psihologija

Dama

Knjiga o ženskah za ženske, ki jo je napisala ženska in psihoterapevtka. V njej skuša osvetliti podobo žensk v sodobnem svetu, o napakah in vzorcih, ki se pojavljajo še iz čas patriarhata, o načinih, kako te vzorce spremeniti, popraviti, izkoreniniti in postati dama.   

Sto obrazov notranje moči

Nikoli ne bom pripravljena na pot, če ne začnem. Knjiga Sto obrazov notranje noči v vsebuje lirične zapise o raziskovanju človeške duše, o stiskah, nemiru in radostih. Stvari, ki bolijo, uspe izraziti na tak način, da manj bolijo. Na trenutke se nam zdijo kot pesmi v prozi. So njene meditacije, ki bralca vzpodbudijo, da se zamisli in ga hkrati opogumlja. To je knjiga, ki jo imaš lahko na nočni omarici in vsak dan prebereš nekaj misli. Alenko Rebula sicer poznamo po njenih predavanjih, knjigah, kjer raziskuje spomine na otroštvo, opogumlja ženske, verjame v človeka in v to, da ni nikoli...

Poskrbi najprej za svojo rit

Priročnik o tem, kako biti zdravo sebičen. Že od nekdaj nas vsi učijo, kako ne smemo biti sebični, kako je treba skrbeti za druge, jih postavljati na prvo mesto, jim biti vedno na razpolago. Pa je to res dobro za nas? Kam nas lahko to pripelje? Je res dobro popolnoma pozabiti nase? Delamo s tem uslugo sebi in tudi drugim? Prav gotovo ne. Zato je skrajni čas, da preberemo priročnik o tem, kako najprej poskrbeti zase, biti celo malo sebični, saj bomo le tako ohranili svoje duševno in tudi telesno zdravje.