Category: Pretekli dogodki 2019

V Ajdovščini zaključek projekta Primorci beremo s Francem Korenom

Lavričeva knjižnica Ajdovščina vabi v torek, 3. decembra 2019, ob 18.30 na zaključek projekta Primorci beremo 2019 in na pogovor z dr. Francem Korenom, avtorjem pesniške zbirke V svetlobo prebujen.   V pogovoru z Bojanom Bizjakom bo dr. Koren predstavil svojo prvo pesniško zbirko V svetlobo prebujen. Vanjo je združil pesmi, ki jih je snoval od srednje šole dalje. Sam pravi, da se v njih zrcali njegov pogled na svet in življenje – prav pesem mu velikokrat pomaga narediti korak, ko je pot težka. Vsem, ki so v okviru projekta Primorci beremo 2019 prebrali vsaj šest knjig, bodo podelili zaslužena priznanja in knjižno nagrado.  

Natalija Šimunovič v Idriji

Mestna knjižnica in čitalnica Idrija vas na Ta veseli dan kulture vabi na zaključek projekta Primorci beremo 2019 in srečanje s pisateljico in glasbenico Natalijo Šimunovič v torek, 3. decembra 2019, ob 19. uri v Galeriji Magazin. Pogovor z avtorico bo vodila Mateja Perpar. Da bo večer še prijetnejši, pa bo poskrbela pianistka Monika Toman. Natalija Šimunovič je avtorica romana Elegija, zbirke kratkih zgodb Sotto voce in mladinskega romana Ajda, vila z obzidja. Najuspešnejšim sodelujočim v projektu Primorci beremo 2019, ki jih je bilo v štirih enotah idrijske knjižnice letos kar 126, bo podelila priznanja in nagrade. Celotni projekt sofinancira...

Marko Sosič v Luciji

Knjižnica Lucija v tednu splošnih knjižnic in ob zaključku bralnega projekta Primorci beremo z veseljem vabi na literarni večer s pisateljem Markom Sosičem in predstavitev njegovega romana Kruh, prah (Založba Goga, 2018). Z avtorjem se bo o romanu pogovarjala Jasna Čebron. Naši bralci, ki so letos brali “Primorce”, bodo na večeru prejeli priznanje in nagrado. Pričakujemo vas v četrtek, 21. novembra, ob 19. uri v lucijski knjižnici. Vabljeni!

Marko Sosič v Novi Gorici

V torek, 19. novembra 2019, ob 18. uri bo Goriška knjižnica Franceta Bevka na zaključni prireditvi bralne sezone Primorci beremo gostila pisatelja Marka Sosiča. Z njim se bo pogovarjal Jani Kuštrin. Marko Sosič je tržaški pisatelj, gledališki in filmski režiser. Za roman Balerina, balerina je prejel nagrado vstajenje; je tudi večkratni nominiranec za nagrado kresnik. Letos smo Primorci brali njegov najnovejši roman Kruh, prah. Dogodek poteka v sodelovanju s Knjižnico Damirja Feigla – Gorica (Narodna in študijska knjižnica, Trst). Prireditev bo pri klavirju. Prijazno vabljeni. Prireditev bo potekala v sklopu Tedna splošnih knjižnic.

Sarival Sosič v Bovcu

  Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin vas v okviru bralnega projekta Primorci beremo vabi na literarni večer s Sarivalom Sosičem in predstavitev njegovega romana Jaz sam . S pisateljem se bo pogovarjal urednik založbe Litera Orlando Uršič. V Malo dvorano Kulturnega doma Bovec vas vabimo v petek, 17. maja 2019, ob 18.00.        

Začetek projekta Primorci beremo 2019 v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper

  Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper vas ob Noči knjige in začetku bralnega projekta Primorci beremo z veseljem vabi na literarni večer  z vsestransko umetnico, dramsko igralko in pesnico Sašo Pavček. Pesnica nam bo ob bogatih ilustracijah slikarke Ejti Štih interpretirala svojo pesnitev »Rumi in kapitan« (Založba Miš, 2018), ki jo je namenila tako otrokom, kot odraslim. Pričakujemo vas v torek, 23. aprila, ob 19. uri v avli Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper. Na prireditvi bomo gostili Društvo Slovencev Triglav iz Banja Luke. Na ta dan bomo imeli tudi brezplačen vpis v knjižnico.