Category: Humor

Ženini naše koprnele

Priljubljena slovenska humoreska, prvič objavljena že leta 1921. Humoristična povest o Koprneli v času prve svetovne vojne. Neporočena Koprnela je veliko breme za družinski proračun. V knjigi so duhovito opisani njeni napori, da si najde ženina. Pri tem ji pomaga celotna družina, največ zaslug, da se glavna junakinja zaroči in na koncu tudi srečno poroči, pa ima njena sestra Vida.     

Žena ima vedno prav

Izbor zgodb, ki jih avtor sicer objavlja na svojem blogu. Bereš kratke zgodbe in se nasmihaš, smejiš, režiš. Ni slabo. Od mnogih zgodb in kolumen je pisec izbral najboljše in jih sestavil v kronološko zgodbo ljubezni s svojo Alenko, od spoznavanja, zaroke, poroke do skupnega življenja. Čeravno je zgodba po moško zašiljena in mestoma že prav “kosmata”, dvoma o pripadnosti, sprejemanju, varnosti in ljubezni med tema dvema ni. Že v “Mene ne bo noben jebo” so bila poglavja o njunih zapletih najboljša. (Vir: Dobre knjige)        

Fanči s psihiatrije in še hujše zgodbe

Vsakdanje življenje poskrbi za zaplete in razplete. Kratke osebne zgodbe nam predstavljajo avtorjeve vsakdanje dogodivščine, ko kljub dobromislečim in dobronamernim dejanjem ne gre vedno tako, kot smo si zamislili in se marsikaj izrodi v tragikomično situacijo, ki jo je potrebno na nek način rešiti. Prav gotovo smo se tudi sami kdaj znašli v taki zagati, zato nam bo branje  hudomušno popestrilo dan. In nam narisalo nasmeh na obraz, saj se vse zagate na koncu le srečno rešijo.