Category: Dogodki

V Ajdovščini zaključek projekta Primorci beremo s Francem Korenom

Lavričeva knjižnica Ajdovščina vabi v torek, 3. decembra 2019, ob 18.30 na zaključek projekta Primorci beremo 2019 in na pogovor z dr. Francem Korenom, avtorjem pesniške zbirke V svetlobo prebujen.   V pogovoru z Bojanom Bizjakom bo dr. Koren predstavil svojo prvo pesniško zbirko V svetlobo prebujen. Vanjo je združil pesmi, ki jih je snoval od srednje šole dalje. Sam pravi, da se v njih zrcali njegov pogled na svet in življenje – prav pesem mu velikokrat pomaga narediti korak, ko je pot težka. Vsem, ki so v okviru projekta Primorci beremo 2019 prebrali vsaj šest knjig, bodo podelili zaslužena priznanja in knjižno nagrado.  

Natalija Šimunovič v Idriji

Mestna knjižnica in čitalnica Idrija vas na Ta veseli dan kulture vabi na zaključek projekta Primorci beremo 2019 in srečanje s pisateljico in glasbenico Natalijo Šimunovič v torek, 3. decembra 2019, ob 19. uri v Galeriji Magazin. Pogovor z avtorico bo vodila Mateja Perpar. Da bo večer še prijetnejši, pa bo poskrbela pianistka Monika Toman. Natalija Šimunovič je avtorica romana Elegija, zbirke kratkih zgodb Sotto voce in mladinskega romana Ajda, vila z obzidja. Najuspešnejšim sodelujočim v projektu Primorci beremo 2019, ki jih je bilo v štirih enotah idrijske knjižnice letos kar 126, bo podelila priznanja in nagrade. Celotni projekt sofinancira...

Koper in Trst se od sezone 2019 poslavljata z Bronjo Žakelj

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper in NŠK Trst vabita na zaključno prireditev Primorci beremo 2019, ki bo  v petek, 13. decembra 2019. Z gostjo Bronjo Žakelj se bo v Veliki dvorani Narodnega doma v Trstu (Ul. Filzi 14) pogovarjala prof. Neva Zaghet.