Category: Novice 2019

Ničesar ne obžalujem

Ničesar ne obžalujem je naslov predstave, ki nam jo je v četrtek, 21. novembra 2019, zaigrala Metka Pavšič v Knjižnici Tolmin. S to odlično predstavo smo v Tednu splošnih knjižnic uspešno zaključili že 13. sezono Primorci beremo. Letos je pri projektu sodelovalo kar 99 članov Knjižnice Cirila Kosmača Tolmin v vseh oddelkih skupaj. Akcijo je uspešno zaključilo 88 sodelujočih, ki so na zaključni prireditvi prejeli priznanja ter knjižno darilo.  Skupno so po zadnjih podatkih prebrali 684 knjig. Čestitke vsem sodelujočim!  

Predstavitev knjige Jaz sam v Bovcu

Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin je v petek, 17. maja 2019 v Knjižnici Bovec gostila pisatelja Sarivala Sosiča, ki je v družbi urednika založbe Litera Orlanda Uršiča predstavil svoj drugi roman Jaz sam. Pisatelja smo spoznali že v lanski sezoni Primorci beremo, ko smo brali njegov prvenec Starec in jaz.  

Jasna Tuta v Idriji

Trinajsto sezono projekta Primorci beremo smo v idrijski knjižnici začeli v sredo, 24. 4. 2019. V goste smo povabili Jasno Tuta, avtorico knjige Vse barve Polinezije, ki je v zanimivem potopisnem predavanju predstavila svoje triletno jadranje po Francoski Polineziji. Zbrane je navdušila z iskrivim nastopom, podprtim s čudovitimi fotografijami krajev in ljudi, o katerih ne vemo prav veliko. Če ste predavanje zamudili, vas vabimo k branju njene knjige, ki je na letošnjem seznamu Primorci beremo.  

V Piranu sezono otvorili s Samom Rugljem

Mestna knjižnica Piran vas je v tednu knjige v četrtek, 25.4., in ob začetku bralnega projekta Primorci beremo z veseljem povabila na literarni večer s Samom Rugljem in predstavitev njegovega romana Resnica ima tvoje oči (Litera, 2018). S pisateljem, sicer urednikom založbe UMco in množično brane revije Bukla, se je o romanu, knjigah in še čem pogovarjal Marko Matičetov.  

Primorci beremo na skodelici kave v Bovcu

V Knjižnici Cirila Kosmača Tolmin smo novo sezono Primorci beremo uradno otvorili 24. aprila v Knjižnici Bovec. Ob skodelici kave smo prijetno pokramljali o poteku akcije in literaturi s seznama. Ker je veliko knjig na voljo tudi v e-obliki, smo se seznanili še z uporabo portala Biblos in izposojo elektronskih knjig. Letošnja novost je možnost ogleda enega slovenskega filma po lastni izbiri, ki si ga lahko izposodite v knjižnici ali brezplačno ogledate v Kinogledališču Tolmin.  

V Novi Gorici dvakrat 13

19. aprila smo v Goriški knjižnici Franceta Bevka v sklopu 13. Goriških dnevov knjige imeli srečanje z Miho Mazzinijem. Literarni večer, ki ga je vodila Carmen L. Oven je napovedala direktorica Irena Škvarč in s tem tudi otvorila letošnjo, že 13. sezono Primorci beremo. (Jani Kuštrin)  

PRIMORCI BEREMO 2019 – že trinajsto leto

PRIMORCI BEREMO že trinajsto leto zapored spodbujajo k branju slovenskih avtorjev. V letošnjem letu pa Primorci ne bomo samo brali, temveč tudi gledali. Novost je, da si lahko bralci namesto knjige po želji izberejo tudi kak slovenski film (največ eden), ki se jim bo štel kot knjiga pri uspešnem dokončanju projekta. Sicer je treba tudi letos prebrati 5 proznih del (ali štiri in en film) in eno pesniško zbirko.  Letošnjo akcijo »Primorci beremo 2019« začenjamo v ponedeljek, 23. aprila – ob svetovnem dnevu knjige, akcija pa bo zaključena 8. novembra 2019. Na bralnem seznamu je 64 proznih in 13 pesniških...

Začenja se 13. sezona projekta Primorci beremo

Na svetovni dan knjige in avtorskih pravic, 23. aprila, se pričenja že 13. sezona spodbujanja branja slovenske literature Primorci beremo 2019. Kot novost Vas letos spodbujamo tudi k ogledu enega slovenskega filma po lastni izbiri. Vabimo Vas, da se udeležite uvodnih prireditev, ki bodo potekale v sodelujočih knjižnicah.